"Газпром" не залишає планів зі збільшення експорту газу до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не залишає планів зі збільшення експорту газу до Європи

Енергетика
201
ВАТ "Газпром" не змінило своїх планів збільшити експортні постачання газу до Європи до 180 млрд кубометрів на рік. Про це повідомив глава департаменту зовнішньоекономічної діяльності монополії Станіслав Циганков під час свого виступу на Всеросійському тижні нафти і газу.
За підсумками 2010 року показник складе близько 140 млрд кубометрів, як в 2009 році. Топ-менеджер заявив, що в компанії прогнозують збільшення попиту на "блакитне паливо" в Європі в 2012 році, коли він може повернутись на докризові показники.
Циганков озвучив готовність холдингу прийняти нові європейські норми, визнаючи, що вони не сприяють розвитку інфраструктури. На думку Єврокомісії, постачальники газу і електрики не повинні виступати власниками транспортних мереж, що може призвести до невиправданого збільшення вартості сировини.
Глава департаменту підтвердив плани Газпрому із диверсифікації постачань газу, зокрема до країн Азії, у тому числі КНР, Японії, Індії і Південній Кореї. Контракт на імпорт газу до Китаю компанія розраховує укласти в 2011 році, а самі постачання заплановано на 2015 рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас