Куплений ФРН диск із даними на податкових ухильників виявився частково фальшивим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куплений ФРН диск із даними на податкових ухильників виявився частково фальшивим

Казна та Політика
435
Куплений владою землі Північний Рейн - Вестфалія диск із краденими даними на німецьких податкових ухильників, що зберігають свої заощадження у швейцарському банку Julius Baer, виявився частково фальшивим, повідомляє Welt.
При проведенні розслідування на підставі відомостей, що містяться на диску, співробітники фіскальних органів багато разів виходили на громадян, в яких, як виявлялося, немає жодних таємних рахунків у швейцарських банках.
Представники влади Північного Рейну - Вестфалії відмовилися коментувати інформацію про фальшиві дані. На диску повинна була міститися інформація про 200 німецьких неплатників, які зберігають кошти в Julius Baer. Яка саме сума була сплачена анонімному продавцеві за диск, уряд не розкриває.
Між тим, як стало відомо, продавець перерахував всі отримані за продаж кошти на рахунок зарубіжного добродійного фонду, який займається наданням допомоги жертвам землетрусу на Гаїті. У фонді були настільки здивовані таким, що стався, що спочатку хотіли повернути гроші назад.
Диск був куплений ще в середині цього року, проте відомо про покупку стало лише в жовтні. При цьому з моменту придбання даних про банківські рахунки жодних звинувачень доки нікому висунуто не було. У самому банку Julius Baer тим часом зазначили, що нічого не знають про операцію, і від подальших коментарів відмовилися.
Нагадаємо, за останній рік ФРН неодноразово купувала в анонімних продавців диски з краденими даними на німецьких ухильників, які зберігають кошти на рахівницях у швейцарських банках.
На початку 2010 року уряд Німеччини сплатив 2,5 мільйона євро за диск з даними про неплатників із швейцарського банку Credit Suisse. Після цього до фіскальних органів із повинною з'явилось більше 10 тисяч осіб. Покупка дисків з даними ускладнила німецька-швейцарські відносини, проте в березні сторони досягли компромісу, уклавши договір про переслідування німецьких неплатників, які вивели кошти в банки Швейцарії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас