Бернанке: Регулятори США прискіпливо вивчають практику позбавлення прав викупу із застав на будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Регулятори США прискіпливо вивчають практику позбавлення прав викупу із застав на будинки

Казна та Політика
226
Регулятори США пильно вивчають банківську практику позбавлення прав викупу із застав на житло і чекають отримати попередні результати в наступному місяці, заявив глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке.
"Ми стурбовані повідомленнями про допущені кількома великими фінансовими установами порушення в процесах позбавлення прав викупу із застав, - наводить агентство Bloomberg виступ голови ФРС на конференції з питань іпотеки і фінансування у сфері нерухомості. - Ми пильно вивчаємо політику низки компаній в цих питаннях, їх процедури і систему внутрішнього контролю, і намагаємося з'ясувати, чи не стала системна слабкість причиною незаконних позбавлень прав викупу".
Раніше повідомлялося, що Національна асоціація генеральних прокурорів США почала розслідування в 50 американських штатах, що стосується можливої фальсифікації банками і іпотечними компаніями документів для виправдання позбавлень прав викупу із застав на житло.
Серед банків і фінкомпаній, які можуть бути причетними до скандалу, - Bank of America, іпотечний підрозділ GMAC і JPMorgan Chase & Co.
JPMorgan заявив, що в третьому кварталі зарезервував додаткові ресурси у розмірі $1,3 млрд на врегулювання судових позовів, у тому числі і у сфері іпотечного кредитування.
"Ми серйозно ставимось до порушення процедур", - наголошується у заяві Бернанке.
Глава американського ЦБ ніяк не прокоментував широко обговорювані в експертному співтоваристві нові потенційні кроки ФРС, спрямовані на прискорення темпів відновлення економіки США. Замість цього він зосередився на заходах, які Федеральний резерв робить для поліпшення ситуації на житловому ринку.
"Більше 20% позичальників винні банкам більше, ніж коштують їх будинки, у ще 33% тих, які взяли іпотечний кредит як подушку безпеки у вигляді високоліквідних коштів, складає 10% або менш від суми боргу, внаслідок чого вони піддаються серйозним ризикам в разі подальшого зниження вартості їх нерухомості, - говориться у заяві Бернанке. - Зважаючи на слабкість ринку житла, складна ситуація з іпотечними позиками також зберігатиметься ще деякий час".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас