Попов: Київ має намір повернути контроль над "Київводоканалом" та "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Київ має намір повернути контроль над "Київводоканалом" та "Київенерго"

Фондовий ринок
222
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір активізувати роботу, спрямовану на повернення контролю над компаніями АК "Київенерго" і ВАТ "Київводоканал", заявив перший заступник глави КМДА Олександр Попов.
"Ми повинні активізувати свою роботу зі свого впливу на управління компаніями, які на сьогоднішній день забезпечують життєдіяльність міста, маючи на увазі "Київенерго", "Київвводоканал", - сказав Попов на прес-конференції в понеділок.
Він нагадав, що Господарський суд Києва визнав приватизацію 25% акцій "Київводоканалу" незаконною і недійсною.
"Таким чином, на сьогоднішній день в міста є 91% акцій у "Київводоканалі", перед цим ми повернули собі керівництво компанією "Київенергохолдинг", яка практично управляла акціями компаній, які забезпечують життєдіяльність міста", - зазначив перший віце-мер столиці.
"Я хочу вас запевнити, що найближчим часом законним способом ми зробимо ті кроки, які дозволять нам посилити і зміцнити своє керівництво компаніями, підняти професійний рівень тих людей, які там працюють, і забезпечити стабільний розвиток цієї компанії ("Київводоканалу")", - додав він.
При цьому Попов нагадав, що Київрада затвердила Програму розвитку водопровідно-каналізаційного господарства "Питна вода Києва". "Це практично бізнес-план нашої подальшої роботи, зі стабілізації ситуації і розвитку всього підприємства, чим ми на сьогоднішній день активно займаємося", - зазначив він.
"Що стосується "Київенерго", то це акціонерне товариство, місто має там лише 12% своїх активів", - також сказав перший віце-мер. На його думку, найбільш ефективною формою співпраці міста з цією компанією є концесія.
"Я сьогодні вже точно упевнений і стверджую, що договір оренди, який підписаний з "Київенерго", був невигідний ні місту, ні компанії, тому що сьогодні компанія не вкладає кошти в оновлення основних фондів, оскільки цей договір не закріплює їх інтереси, а місто не вкладає кошти, тому що вважає, що це повинна зробити компанія", - заявив він.
На його думку, між КМДА і "Київенерго" має бути укладено договір, в якому будуть обумовлені конкретні дії з модернізації.
"Форма, яка б захистила інтереси і самого підприємства, і киян, адже ці вкладення повинні збільшувати активи міста, є концесія", - зазначив Попов.
Він також заявив, що має намір внести конкретні пропозиції з цього питання на одне з найближчих засідань Київради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас