Британія обкладе податком кредитні операції банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія обкладе податком кредитні операції банків

Кредит&Депозит
278
Великобританія має намір оподатковувати кредитні операції банків . Відповідний законопроект поданий на розгляд Парламенту в четвер. Якщо його затвердять, то податок буде введений вже з наступного року. Стягнення стосуватиметься місцевих та іноземних банків, які працюють в країні. Точний їх розмір доки не оприлюднено. Кошти надходитимуть до державного казначейства. А воно забезпечить банки фінансовими гарантіями в разі нової економічної кризи.
"Ми розуміємо незадоволеність банкірів, незадоволеність громадян, які мають вклади в них, але нічого зробити не можемо. Такі податки зменшать ризики, адже банки прискіпливо відноситимуться до клієнтів. А це допоможе уникнути проблем з поганими активами. Адже фінустанови обачніше будуть позичати кошти", - говорить Марк Хобан, секретар міністерства фінансів Британії
Уряд має намір залучати завдяки таким податкам від 2 до 2,5 мільярдів фунтів щороку. Профільна асоціація говорить, що введення податку може принести позитив лише в короткостроковій перспективі.
"Збільшення податків неодмінно призведе до відтоку іноземних банків з британського ринку. А це має негативні сторони. Зменшиться конкуренція між банками. А надходження до скарбниці в довгостроковій перспективі зменшаться, тому що нікому їх буде платити", - говорить Ангела Найт, голова асоціації банкірів Британії.
Крім того, Лондон розглядає можливість повторного введення податку на бонуси банкірів. Аналогічні стягнення діяли у Великобританії з кінця минулого року до квітня нинішнього. Фінансисти, що отримували як заохочення більше 25 мільйонів фунтів, половину віддавали до скарбниці. Проте банки, аби зарплати топ-менеджерів не зменшилися, підняли ціни на послуги. Тому таку політику визнали недієвою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас