У найвищому будинку світу простоює порожніми 90% квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найвищому будинку світу простоює порожніми 90% квартир

Нерухомість
756
Власники 825 із 900 елітних апартаментів у хмарочосі Burj Khalifa у Дубаї не можуть знайти орендаря, не дивлячись на значне зниження орендних ставок.
В теперішній час вартість оренди студії в Burj Khalifa складає близько $21 тис. на рік, однокімнатної квартири - $32 тис. Апартаменти із двома спальнями обійдуться приблизно у $50 тис. на рік. Для порівняння, в червні, коли на ринку оренди Дубаю з'явилися перші квартири в будівлі-рекордсменові, студії пропонувалися в оренду за $40 тис., однокімнатні квартири - за $50-70 тис., а вартість оренди двокімнатного об'єкту починалася від $80 тис. на рік.
Таке значне здешевлення оренди можна пояснити надлишком пропозиції і стриманим попитом на дубайське житло. Крім того, велика кількість виставлених на продаж об'єктів житлової нерухомості робить покупців та орендарів розбірливішими.
Власники квартир у Burj Khalifa говорять, що інтерес до оренди досить високий, проте до реальних операцій справа не доходить. При цьому стимулювати попит за рахунок подальшого зниження орендних ставок власникам не вигідно. Зараз хороший рівень прибутковості (7,5% річних) забезпечений лише для тих, хто придбав апартаменти в хмарочосі за стартовою ціною, задовго до завершення його будівництва. Для решти доходи від здачі об'єктів в оренду досить невисокі, повідомляє Gulf News із посиланням на дані ріелторської компанії Better Homes.
В цілому вартість житла в Дубаї падає, і швидкого відновлення цін експерти не чекають. За дослідженням порталу із нерухомості REIDIN.com, у вересні житлові об'єкти в еміраті подешевшали на 2,3% відносно серпня і на 4,9% - порівняно із минулим вереснем.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас