Китай стане найбільшим покупцем автомобілів Mercedes протягом 3-5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай стане найбільшим покупцем автомобілів Mercedes протягом 3-5 років

716
Китай стане найбільшим покупцем автомобілів Mercedes Benz в наступні три-п'ять років, вважає головний виконавчий директор Daimler AG Дітер Цетше, пише газета The Wall Street Journal.
Audi, підрозділ Volkswagen AG, чекає, що її продажі в Китаї вже наступного року будуть вищими, ніж у Німеччині.
За прогнозом глави китайського підрозділу General Motors Кевіна Уейла, продажі автомобілів у КНР цього року можуть перевищити 17 млн і піднятися до 19 млн машин в 2011 році, при цьому продажі автомобілів багатьох західних брендів в цій країні будуть вищими, ніж на внутрішніх ринках.
Із врахуванням того, що бум в китайській економіці сприяє підвищенню доходів населення, "величезний потенціал зростання автомобільного ринку країни, ймовірно, збережеться", - зазначає К.Уейл.
За прогнозом експерта, китайський ринок збереже статус найбільшого у світі автомобільного ринку в осяжному майбутньому.
Продажі автомобілів у Китаї торік склали 13,7 млн.
Daimler розраховує збільшити продажі в КНР до 300 тис. автомобілів до 2015 року, заявив Д.Цетше. За його словами, до цього часу компанія планує виробляти в Китаї 70% автомобілів, які продаватимуться в цій країні.
Продажі автомобілів Daimler в КНР за дев'ять місяців цього року зросли на 129% в річному обчисленні - до 101,35 тис.
Китай вже став ключовим ринком для GM, Audi та інших автовиробників, багато з яких відкривають у країні виробничі підприємства. За словами Д.Цетше, Daimler в 2013 році почне випускати на підприємстві в Пекіні двигуни для автомобілів, які продаватимуться в Китаї.
На минулому тижні німецький концерн Volkswagen оголосив про збільшення виручки за січень-вересень 2010 року на 20% "серед інших чинників завдяки хорошим темпам зростання бізнесу в Китаї".
Деякі аналітики галузі чекали, що зростання продажів найбільших світових виробників у КНР сповільниться цього року в порівнянні з рекордними темпами, зафіксованими в 2009 році. Проте, цього не сталося, що частково викликане наданням урядових стимул-реакцій для покупців невеликих автомобілів, зазначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас