Британському фунту пророкують падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британському фунту пророкують падіння

Валюта
563
Один з найвідоміших у світі валютних трейдерів назвав скорочення бюджетних витрат "божевільним", додавши, що він очікує падіння фунта стерлінгів нижче антирекордів, поставлених цього року, повідомляє Sunday Telegraph.
"Я вважаю те, що робить Британія, зробленим божевіллям", - заявив в інтерв'ю Sunday Telegraph засновник фонду FXConcepts розміром $8 млрд. Джон Тейлор.
Хоча багато економістів підтримали план британського уряду щодо скорочення дефіциту бюджету, є побоювання, що воно завдасть шкоди відновленням економіки.
"Останні дані з роздрібних продажів виглядають огидно, а нам ще має бути підвищення ПДВ", - відзначив Тейлор. За його прогнозами, фунт може впасти до 1,40 стосовно долара вже цього року. У травні фунт досяг найнижчої позначки - 1,43 до долара.
Як і багато інші валютні трейдери, Тейлор вважає, що США прагнуть до подальшого падіння долара, незважаючи на офіційні заяви про прихильність сильній валюті. Ера політика, який може висловитися в черговому запуску друкарського верстатів уже в листопаді, подібна "каменю, кинутому в скляне вікно міжнародної монетарної системи", сказав Тейлор.
Однак Тейлор скептично ставиться до можливості стійкого падіння долара стосовно євро. "Курс євро 1,40 стосовно долара протягом шести місяців знову повалить Європу в рецесію, - вважає він. - Я не вірю, що європейська влада настільки дурна".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас