Євросоюз ще 10 років не пустить до себе Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз ще 10 років не пустить до себе Україну

Казна та Політика
786
Розширення Євросоюзу за рахунок прийняття до нього нових країн у найближчі 10 років не буде.
Про це говориться в спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським.
Документ направлено на ім'я верховного представника ЄС з іноземних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.
Факт наявності подібного документа щодо стратегії подальшого розвитку ЄС із погляду його можливого розширення підтвердив офіційний представник Євросоюзу.
"Лист із викладом концепції взаємин з найближчими країнами-сусідами ЄС, розроблено головами МЗС Швеції і Польщі, існує", - визнав він.
У документі відзначається, що на сьогодні відсутні умови для прийняття до Євросоюз нових членів. Подібна ситуація проіснує, на думку авторів, принаймні до 2020 року.
Одночасно Швеція і Польща пропонують змінити формат існуючої політики сусідства і партнерства ЄС, особливо виділивши групу із шести країн, до якої входять Азербайджан, Вірменія, Бєларусь, Грузія, Молдова та Україна.
Євросоюзу варто розширити співпрацю з цими державами, підписавши серію документів про партнерство, що, однак, не припускає їх вступу у найближчому майбутньому до Євросоюз.
Концепція Більдта-Сікорського, яка фактично закриває перед країнами до сходу від нинішніх кордонів Євросоюзу перспективу вступу до ЄС, надійде на розгляд засідання міністрів закордонних справ ЄС, що відкривається 25 жовтня.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас