У Харкові надрукували майже 13 тисяч неврахованих бюлетенів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові надрукували майже 13 тисяч неврахованих бюлетенів

Казна та Політика
314
На території підприємства "Фоліо-плюс" співробітники харківської прокуратури виявили 12,7 тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Харківської області. Про це за підсумками дослідчої перевірки правоохоронцям заявив народний депутат Володимир Філенко.
За його словами, всього на складі "Фоліо-плюс" знаходилося приблизно 720 тисяч бюлетенів, повідомляє харківський портал "Головне".
"Близько 720 тисяч бюлетенів ми знайшли на складі (підприємства). Але найцікавіше ми виявили на одній з паллет, на піддоні. Там лежала велика кількість бюлетенів, як потім з'ясувалося, 12700 штук, на яких зверху красувався красномовний напис "с/тираж". На наше питання пояснити, що це означає, нам пояснили: це "наднаклад".
За словами Філенка, скільки такого "наднакладу" було віддруковано друкарнею, невідомо. "Жодного акту, скільки таких накладів було віддруковано, жодного акту, як цей "наднаклад" знищувався, нам пред'явлено не було", - сказав він.
"12 тисяч бюлетенів "наднакладу" - це те, що ми знайшли лише сьогодні. Скільки було надруковано більше (бюлетенів) таким чином, куди вони відправлені, де поділися - на сьогодні це встановити фактично не можливо", - заявив Філенко.
"Але на питання, скільки бюлетенів (віддруковано), яких бюлетенів, ніхто (у друкарні) жодної чіткої відповіді нам дати не зміг. На питання, скільки на склад надійшло бюлетенів за весь період друку - ніхто не дав відповідь. Скільки вивезено бюлетенів, в якому напрямі, ким вивезено - жодної відповіді немає. Жодного документа, який регламентував би надходження продукції на склад, а також вивіз продукції зі складу, - немає. Жодного представника територіальної комісії, які повинні здійснювати контроль, на складі немає. Жодного представника видавництва "Майдан", яке є виконавцем замовлення немає. В той же час, на складі повноправно господарюють представники "Фоліо-плюс", які не є суб'єктом друку вказаних бюлетенів", - повідомив депутат.
Він також розповів про те, як зберігалися виборчі бюлетені в друкарні.
"Бюлетені зберігаються разом з пивними етикетками, з етикетками для киселю, з етикетками для ікри. Якщо замовник (приїжджаючи в друкарню) вантажив свої етикетки, то виникає питання - скільки він може узяти під руку цих пакетів з надрукованими, готовими бюлетенями, які виготовлені за зразком, затвердженим територіальною виборчою комісією?" - підкреслив нардеп.
Філенко також вважає, що в наявності всі ознаки порушення Кримінального кодексу.
"Хочу підкреслити, що виготовлення бюлетенів є незаконним, виготовлення бюлетенів є безконтрольним і виготовлення цих безконтрольних і незаконних бюлетенів на сьогодні залишається безкарним. Я особисто вважаю, що є всі підстави в прокуратури порушити кримінальну справу проти членів територіальної виборчої комісії, які не контролюють процес виготовлення бюлетенів, а також проти тих, кому вони замовили виготовлення цих бюлетенів, які є документом суворої звітності", - сказав він.
Нагадаємо, в суботу, 23 жовтня, представники БЮТ заявляли про друк "фальшивих" бюлетенів на "Фоліо-плюс".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас