Німецькі ЗМІ: Україну та Польщу звинувачують у підкупі УЄФА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі ЗМІ: Україну та Польщу звинувачують у підкупі УЄФА

642
Член ради директорів футбольної асоціації Кіпру Спірос Марангос має намір оприлюднити низку доказів факту підкупу п'ятьох членів виконкому УЄФА для отримання права на проведення Євро-2012 в Україні і Польщі. Про це повідомила німецька газета Süddeutsche Zeitung
Спірос Марангос повідомив, що вже два роки безуспішно намагається передати президентові УЄФА Мішелю Платіні цю інформацію.
Кіпріот стверджує, що п'ять чиновників брали участь у корупційних справах і раніше. Більш того, за його словами, за підтримку українсько-польської заявки вони отримали 11 мільйонів євро. Адвокат Марангоса підтвердив, що окрім документів є і свідки, які готові під присягою надати свідчення в суді.
Проте генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно відмовився коментувати цю інформацію, зазначивши, що не знає, хто такий Марангос. "Наші двері завжди відкриті. Ми готові вивчити все", - додав італієць.
"Не всі в УЄФА зацікавлені у розслідуванні цієї справи. Влітку я домовився про зустріч із главою дисциплінарного комітету УЄФА Пітер Ліхамером, але він її відмінив", - розповів, у свою чергу, Спірос Марангос.
Нагадаємо, 18 квітня 2007 року українсько-польська заявка перемогла в конкурсі на проведення чемпіонату Європи-2012 року, набравши вісім голосів членів виконкому УЄФА.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас