Бібліотеку в Мінську видно із космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бібліотеку в Мінську видно із космосу

Нерухомість
775
Однією з найбільших у світі бібліотек на сьогоднішній день є Національна бібліотека Республіки Білорусь у Мінську. Примітна вона не лише своїми розмірами і кількістю книг, що зберігаються тут, але і оригінальним футуристичним дизайном.
Форма будівлі має складну назву "ромбокубооктаедр" (18 квадратів і 8 трикутників), що є величезним світлодіодним екраном, візерунки на якому змінюються залежно від освітлення і часу доби. І чого лише немає усередині будівлі, що нагадує космічний корабель: починаючи від ресторанів, де святкують весілля, закінчуючи саунами і тренажерними залами! І мітинги там проводять, і делегації приймають.
Бібліотека в Мінську будувалася впродовж чотирьох років, її висота - 23 поверхи, площа - 112,6 тисяч кв.м., не рахуючи книгосховища. Будова увійшла до списку з 50-ти найбільш незвичайних будівель світу, де зайняло почесне 24-е місце. Коли на поверхні бібліотеки спалахують численні вогні, її спокійно можна спостерігати з космосу.
Скоро в Мінську з'являться ще три висотні башти, в яких збираються розташувати готель класу "люкс", різні приміщення для офісів, торговельні зони і всілякі місця для розваг і відпочинку. Башти будуть заввишки в 166, 162 і 57 метрів, що дало право архітекторам назвати їх "сім'єю", тобто "папою, мамою і дитиною". Житлові зони в баштах не плануються, але для туристів оренда квартир в Мінську і так не представляє особливої складності.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас