Власник Virgin Galactic Р.Бренсон відкрив перший в світі космопорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Virgin Galactic Р.Бренсон відкрив перший в світі космопорт

444
Перший у світі космопорт відкрився в американському штаті Нью-Мексико. Закінчення будівництва злітно-посадкової смуги відзначено прольотом туристичного космічного корабля SpaceShipTwo, передає ВВС.
Літальний апарат компанії Virgin Galactic, що входить до групи Virgin британського мільярдера сера Річарда Бренсона, буде катати туристів, готових заплатити пристойні гроші, на кордон космосу і повертати потім на землю.
Відкриття 3-кілометрової смуги космопорту "Америка" неподалік від кордону з Мексикою відбулося менше ніж через два тижні після іншої історичної події: першого самостійного польоту корабля SpaceShip Two.
Сер Річард, відкриваючи космопорт, заявив, що перший політ з пасажирами на борту відбудеться протягом найближчих півтора років. "Сьогоднішній день дуже зворушливий: наша мрія стає більш реальною, - сказав він. - Люди починають вірити. Я думаю, політ два тижні тому, який пройшов чудово, привів до того, що люди раптом зрозуміли, що все це реальна реальність".
Політ розрахований на 3 години, причому впродовж кількох хвилин пасажири будуть перебувати в стані невагомості. На сьогодні квитки ціною в 200 тис. дол. кожен придбали вже більше 300 чоловік.
Нагадаємо, 3 березня ц.р. виконавчий директор Virgin Galactic Уїлл Уайтхорн заявив, що компанія планує почати випробувальні польоти в космос в 2011 р., але не потребує додаткового фінансування після продажу частини акцій еміратської Abaar в минулому році. За його словами, через 2-3 роки компанія планує почати туристичні польоти до зони нульової гравітації. Він також повідомив, що космопорт відкриється в майбутньому році, і також на майбутній рік планується початок випробувальних польотів. У той же час У.Уайтхорн не сказав, чи почнуться комерційні польоти в 2011 р., або це відбудеться в 2012 - 2013 рр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас