КРУ: Розкрадачі бюджетних коштів обов'язково сядуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ: Розкрадачі бюджетних коштів обов'язково сядуть

Казна та Політика
2003
Глава КРУ Петро Андреєв вважає, що розтратників бюджетних коштів обов'язково посадять. Таку думку він висловив в ефірі одного з українських каналів.
"Існують конкретні порушення, контрольно-ревізійна служба зафіксувала, матеріали передані до органів дізнання, пройде слідство, органи передадуть ці матеріали до суду, і суд прийме і дасть оцінку кожному порушенню, визначить ступінь провини кожної посадової особи", - підкреслив він.
"У нас є конкретні акти, де зафіксовані факти розкрадання державних і бюджетних коштів", - додав Андреєв.
На сьогоднішній день, за 9 місяців діяльності КРУ, за матеріалами проведення аудиту правоохоронними органами вже порушено 931 кримінальну справу, заявив Петро Андреєв.
"171 кримінальна справа вже передана до суду з цієї кількості, із 485 справ ведеться досудове слідство, і 601 матеріал ревізії за результатами аудиту залучено до кримінальних справ, порушених у податковій міліції", - розповів він.
Андреєв зазначив, що за всім цим не стоять прості люди, без заступництва з боку вищих посадових осіб держави.
"Проводили ми ревізію в "Родовід банку": всі ми бачили, з яким пафосом Юлія Володимирівна представляла шанованого банкіра Щербину - професіонал, він все зробить, я вам обіцяю, все до копійки поверну. Після того, як цей банк став державним, практично доручили гроші на рефінансування юридичній фірмі, яка супроводжувала операцію на видачу кредиту 3,5 мільярда під заставу 100 га землі, отримала разово 365 мільйонів за юридичні послуги в той час, коли громадяни сиділи, не можна було пройти, цілодобово записувалися, аби отримати свою 1000 гривень кредиту. А потім виявляється, що ця земля вже знаходиться в заставі в цього банку, і вони списали відразу 3,5 мільярда державних грошей, а тепер держава за це розплачуватиметься", - розповів Андреєв.
Він також додав, що сьогодні звинувачують уряд в підвищенні цін на продукти харчування, але майже 700 000 тонн зерна з Держрезерву і Аграрного фонду зникли. "Ми провели інвентаризацію, скажімо так - переважили все зерно, яке є в засіках батьківщини, 700 000 тонн взагалі немає, гроші перераховувалися, нібито купувалося зерно, підписувалися документи, а в наявності його немає", - додав Андреєв.
Глава КРУ також розповів, що ревізорів КРУ не допустили не лише на Одеський порт, на "Дельта-лоцман" ревізори увійшли з третього заходу, не допускають ревізорів і на підприємства Мінвугілля.
"Як тільки пішли ревізори і виявили схеми, за якими розкрадалися державні і бюджетні кошти, одразу ревізорам заборонили доступ до документів і припинили допускати на підприємство. Ось зараз ми вже другий раз виходимо на ту ж ревізію, яка не відбулася, - це "Макіїввугілля", - додав Андреєв.
Коментуючи ситуацію, що склалася між ГоловКРУ і міністром транспорту і зв'язку Костянтином Єфименком, про виявлені КРУ порушення в роботі Одеського порту "на суму в 400 мільйонів гривень", Петро Андреєв сказав: "Якщо міністр знає, що державний орган, який виконує доручення президента і прем'єр-міністра із контролю тієї або іншої господарської діяльності, не забезпечив доступ на підвідомче йому підприємство, а це підприємство (Одеський порт - ред.) знаходиться у веденні міністра, і ми проінформували, що нас не допустили... то будь ласка, забезпечте доступ ревізорів для того, щоб можна було подивитись і дати оцінку. Ймовірно він повинен був замінити на час проведення ревізії керівника даного підприємства".
Глава КРУ зазначив, що міністр транспорту не вжив заходів для допуску ревізорів на підприємство "Одеський порт", тому "втрутився прем'єр-міністр, підписав доручення створити комплексну ревізію".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас