Реформування фінансової системи не вирішило всіх проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформування фінансової системи не вирішило всіх проблем

Казна та Політика
272
Президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер в п'ятницю заявив, що здійснене нещодавно реформування фінансової системи не вирішило всіх проблем, з якими вона стикається, пише Dow Jones Newswires.
"Само по собі ухвалення законопроекту - це не кінець... а лише початок, - сказав Плоссер в інтерв'ю репортерам. - Ще потрібно багато зробити і необхідно відповісти на безліч питань, на які ще не було відповіді".
Наприклад, залишається невизначеність відносно функціонування Комітету з фінансової стабільності, створеного в рамках законопроекту, включаючи питання про те, як визначати, які фінансові компанії "Системно важливі", і чи змінить поведінку ринку наділ компаній таким статусом.
Плоссер також сказав, що хотів би аби законопроект обмежив здатність ФРС купувати приватні активи, тому що це може поставити ФРС у складне становище, коли їй доведеться і регулювати діяльність компаній, і стежити, аби вони виконували зобов'язання перед центральним банком США. Він також зазначив, що реформування не вирішує проблеми підприємств, що спонсоруються державою, таких як Freddie Mac і Fannie Mae.
Плоссер також повторив про свої сумніви відносно ідеї про ще одну значну програму ФРС із купівлідержавних облігацій для підтримки економіки, названої "Програмою кількісного пом'якшення II", тому що це була б друга програма кількісного пом'якшення після першої програми стимулювання під час фінансової кризи. Деякі спостерігачі за ринком думають, що рішення про таку програму може оповістити після засідання ФРС на початку листопада.
Плоссер сказав, що однією з цілей програми кількісного пом'якшення II є запобігання дефляції. Проте він зазначив, що зараз не бачить значних ризиків дефляції. На його думку, інфляція зростає. Плоссер в даний час не має права голосу в Комітеті з грошово-кредитної політики.
Плоссер, що є прибічником жорсткої політики відносно інфляції, сказав, що його думка може змінитися, якщо інфляція знизиться. "Що стосується дефляції, то якщо дані погіршаться, на деякому етапі я переконався б, що це є проблемою і змінив би свою думку".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас