Китай закликав всі країни виконати борг із внесення членського внеску до ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закликав всі країни виконати борг із внесення членського внеску до ООН

181
Заступник постійного представника КНР при ООН Ван Мінь на 5-у засіданні комітету ГА ООН із адміністрації і бюджету закликав країни-учасниці ООН повністю виконати свій борг із внесення членського внеску до ООН в цілях поліпшення фінансової ситуації цієї організації.
Ван Мінь сказав, що зі зміною міжнародній ситуації збільшується і кількість завдань ООН, для чого потрібні і великі ресурси. Китайська сторона вважає, що забезпечення міцної і стабільної фінансової основи ООН є головною умовою для виконання обов'язків і завдань в рамках Статуту ООН.
Ван Мінь зазначив, що нині недоїмки із членських внесків в ООН, особливо у сфері миротворства, сконцентровані на деяких розвинених країнах. Слід зазначити, що не дивлячись на вплив всесвітньої фінансової кризи і серйозних природних лих, немало країни-членів ООН, особливо з числа країн, що розвиваються, старанно виконують свій фінансовий обов'язок в рамках Статуту ООН.
За його словами, нині міжнародне співтовариство активно приймає заходи із боротьбі з викликами світової економіки і фінансової кризи.
Ван Мінь сказав, що як країна, що розвивається, з низькими середніми доходами, Китай, так само, як і інші країни, що підпали під вплив фінансової кризи і стихійних лих, все ж виконав свій фінансовий обов'язок перед ООН.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас