Естонська влада скаржиться на російських покупців нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонська влада скаржиться на російських покупців нерухомості

Нерухомість
414
Старійшина повіту Іда-Вірумаа Ріхо Брейвель заявив, що громадяни Росії масово купують дешеві квартири, проте не проживають в них і не оплачують комунальні послуги.
"Проблема з'явилася останнім часом, про неї розповіли ріелторські фірми. Спочатку це явище не здається масовим, але потім з'ясовується, що воно триває вже давно", - говорить Брейвель. Він пропонує провести ретельну перевірку квартир і виявити власників-боржників напередодні опалювального сезону. З іншого боку, за словами глави повіту, виходу з цієї ситуації не видно. За даними маклера ріелторської компанії Uus Maa Ханнеса Халліка, за останній квартал на частку росіян припала третина операцій з нерухомістю, здійснених в Іда-Вірумаа, передає портал Dv.ee.
Маклер і консультант із нерухомості Андрій Прокофьєв, коментуючи дану ситуацію, зазначає, що проблема несплати за комунальні послуги є. Проте далеко не завжди в цьому винні російські покупці. Одна з ключових проблем, на його думку, полягає в тому, що рахунки за комунальні платежі приходять на естонській мові, а суми вказані в естонських кронах. Крім того, в них немає міжнародних банківських реквізитів.
Іноземні власники естонських квартир частенько не можуть розібратися в цій системі, говорить пан Прокофьєв. У такій ситуації виходом може бути відкриття банківського рахунку в Естонії, з якого автоматично зніматимуться платежі.
А якщо йдеться про дешеві квартири, така нерухомість зазвичай продається з боргами, і контроль над їх погашенням повинен лягати на маклера, підкреслює пан Прокофьєв. За словами експерта, росіяни купують нерухомості в Естонії переважно з метою отримання Шенгенської візи, яка дає право вільно переміщатися по території більшості європейських країн.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас