Точка зору: Гривня може впасти до долара до рівня 12 грн вже у наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Гривня може впасти до долара до рівня 12 грн вже у наступному році

Валюта
5601
Одним із вірогідних сценаріїв розвитку ситуації на валютному ринку в 2011 році може стати девальвація гривні до рівня, як мінімум, 12 грн. за долар, повідомив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.
Він пояснив, що в разі девальвації гривні об'єм валюти на ринку стане надлишковим, і Національний банк зможе використовувати частину золотовалютних резервів для покриття зовнішніх заборгованостей, основні виплати з яких припадуть на 2013-2016 роки.
За словами Бароніна, виходячи із ситуації, що існує на сьогодні, зростання золотовалютних резервів за рахунок притягнених кредитних коштів забезпечує додаткову емісію гривні.
"Відповідно, Україна в разі девальвації виграє двічі: з одного боку, звільняться кошти для відшкодування зовнішніх боргів, з іншого- будуть підтримані експортери", - зазначив експерт.
До того ж, за його словами, подібними діями знівелюється випущена з початку цього року гривнева маса.
Нагадаємо, керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький раніше заявляв, що звинувачення політиків на адресу Нацбанку і уряду в незабезпеченій емісії повністю не відповідають дійсності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас