Лужков після відставки отримав 3 млн руб. вихідної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков після відставки отримав 3 млн руб. вихідної допомоги

248
Юрій Лужков після відставки з посади мера Москви отримав три мільйони рублів як разову грошову винагороду, що надається держслужбовцеві при виході на пенсію, пише російська газета "Комсомольська правда". Юрій Лужков, який обіймав посаду московського градоначальника більше 18 років, був достроково звільнений з посади указом президента РФ Дмитра Медведєва "у зв'язку з втратою довіри" 28 вересня 2010 року. Після відставки він очолив факультет управління великими містами Міжнародного університету в Москві із символічною зарплатою в 1 рубель на місяць.
"за законом державному службовцеві належить разова грошова винагорода при виході на пенсію. Цю суму рахують виходячи з місячного грошового утримання на останній посаді, враховуючи кількості повних років держслужби, але не більше ніж за десять років на день звільнення", - цитує видання джерело в міській адміністрації.
По його словам, це означає, що на розсуд начальства звільнений співробітник може отримати вихідну допомогу не більше десяти розмірів щомісячної зарплати. Проте, залежно від посади і вислуги, це може бути і три розміри зарплати, і п'ять, і вісім.
Як зазначає газета, за раніше оприлюдненими при затвердженні бюджету Москви даними зарплата Лужкова останнім часом складала близько 300 тисяч рублів на місяць. Сюди входить оклад, надбавка за чин, а також різні щомісячні та інші додаткові виплати (премії, заохочення, надбавки за секретність, за особливі умови служби).
Виходить, що екс-мер Москви отримав максимальний розмір винагороди, хоча виплачені йому три мільйони рублів не йдуть ні в яке порівняння з доходом, які він отримував раніше, пише "КП".
"А він, за відомостями податкової декларації за 2009 рік, склав 7,9 мільйона рублів. Окрім зарплати, у мера, ймовірно, були й інші фінансові джерела", - зазначає видання.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас