Мінздоров: Залишки "Таміфлю" придатні для лікування грипу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінздоров: Залишки "Таміфлю" придатні для лікування грипу

134
Міністерство охорони здоров'я вважає можливим використання залишків купленого "Таміфлю" для лікування грипу в 2010/11. Про це повідомила заступник директора "Українського центру грипу і гострих респіраторних інфекцій" Мінздорову Ірина Маркович.
"Запаси "Таміфлю" достатні, він має термін придатності, який дозволяє його використовувати цього року, тому жодних підстав, для того, щоб його не використовувати, немає", - повідомила вона.
За словами Маркович, "Таміфлю" вже довів свою ефективність, його можна використовувати і при вірусі грипу типу А, і при вірусі типу В, тому і при "каліфорнійському" грипі А (H1N1) і вірусі грипу А, і вірусі грипу В, які очікуються цього року, він ефективний. Як повідомляло агентство, за станом на середину січня Україна купила 804 тис. упаковок препарату "Таміфлю".
У березні депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва заявила про закінчення терміну придатності 800 тис. упаковок препарату "Таміфлю".
В період з 29 жовтня 2009 року по 21 березня 2010 року в Україні від грипу та ГРВІ, за даними Мінздорову, померло 1 126 осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас