У ЄС продовжать обговорення питання надання Україні Плану дій для відміни віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС продовжать обговорення питання надання Україні Плану дій для відміни віз

279
У Європейському Союзі продовжують обговорювати питання надання Україні Плану дій з лібералізації візового режиму. Про це повідомили в прес-службі Єврокомісії.
"Питання продовжує обговорюватися", - сказала представник Єврокомісії Анжела Філоте.
Представник Служби зовнішньої політики ЄС також повідомив про те, що переговори з країнами-членами з цього питання продовжуються. "Ми сподіваємося на це (надання Плану дій - ред.), ми працюємо над цим", - сказав дипломат. За його словами, не дивлячись на те, що під час засідання Ради з питань закордонних справ в Люксембурзі 25 жовтня обговорюватиметься хід підготовки до саміту ЄС-Україна, питання надання Плану дій доки не стоїть на порядку денному. Дипломат також зазначив, що повідомлення про згортання демократії в Україні можуть певною мірою вплинути на рішення країн-членів. "Питання демократії - це частина картинки", - сказав він.
"Ми постійно зустрічаємося з нашими українськими колегами і постійно говоримо їм про це: і про проведення місцевих виборів, і про питання свобод, але...", - сказав представник дипломатичного відомства ЄС.
Як повідомлялося, Україна і Євросоюз почали безвізовий діалог в кінці 2008 року. У травні цього року сторони прийшли до згоди про можливість надання Україні Плану дій з лібералізації візового режиму, який за своєю суттю мав би бути схожим на "дорожні карти", надані раніше країнам Західних Балкан.
Єврокомісія та Україна сподіваються, що цей документ буде представлений на саміті Україна-ЄС 22 листопада цього року в Брюсселі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас