Черновецький програв суд Томенку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький програв суд Томенку

Кримінал
394
Верховний суд України відхилив касаційну скаргу Київського міського голови Леоніда Черновецького з його позову до заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка про захист ділової репутації і поширення недостовірної інформації.
Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка.
Коментуючи це рішення суду, Томенко назвав його важливим і показовим прецедентом у суспільній дискусії відносно діяльності посадових осіб і політиків.
Томенко також висловив задоволення, що судова тяганина з київським мером, яка тривала 4 роки, підтвердила правильність його закликів до боротьби з корупцією в столиці, яка склалася з приходом до влади Леоніда Черновецького.
Як повідомлялося, 3 листопада 2006 року під час свого виступу Томенко звернув увагу на те, що сім'я і близькі родичі мера Києва контролюють всі земельні питання, впливають на комунальні підприємства міста і тому подібне. Відповідно до цього, Томенко зробив висновок, що "на сьогоднішній день в місті Києві, аби обійняти якусь посаду, потрібно або належати до родини Черновецького, або до сім'ї Супруненко або сім'ї Комарницьких, що на мові закону називається політичною корупцією".
Леонід Черновецький, у свою чергу, звернувся до суду з вимогою визнати цю інформацію недостовірною і зазначив, що після поширення цієї інформації "довіра і пошана людей до мене і моїй сім'ї знаходяться під загрозою, отже, честь і гідність мої особисті і моєї сім'ї заплямовані".
У рішенні Верховного суду, що врешті відхилив скаргу Черновецкого, наголошується, що відповідач (Микола Томенко) як народний депутат, "відповідно до наданих йому законом повноваженнями в процесі обговорення питання висловив свою думку відносно серйозної проблеми, яка останнім часом є предметом обговорення суспільства, експертів і політологів і яка склалася в Київській міській раді". "Метою виступу відповідача було привернення уваги народних депутатів і громадськості до серйозної проблеми", - зазначив суд.
У рішенні також зазначалось, що "позивач (Леонід Черновецький) є політиком і публічною особою, тому відкритий для суворої критики і пильного спостереження громадськості, і межа допустимої критики відносно такої особи є значно ширшою".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас