ФАС оштрафує "велику трійку" не більше ніж на 1% від виторгу за роумінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС оштрафує "велику трійку" не більше ніж на 1% від виторгу за роумінг

272
Федеральна антимонопольна служба (ФАС), яка визнала "великі трійку" стільникових операторів винною у встановленні завищених тарифів на роумінг, застосує до них мінімальний штраф у зв'язку зі своєчасним усуненням порушень, повідомив журналістам заступник керівника відомства Анатолій Голомолзін.
"Штраф буде ближче до 1% від оберту", - сказав він, нагадавши, що всі три оператори вирішили знизити тарифи на міжнародний і національний роумінг.
За словами Голомолзіна, ФАС "вважає практику (ціноутворення на роумінг), що існував раніше, незаконною". "В операторів була можливість надання послуг за цінами конкурентного ринку, але це вважалося ними невигідним", - сказав він.
Тим часом, ФАС при розгляді справи брала до уваги прийняті компаніями зв'язку зобов'язання із зниження тарифу на роумінг. "Частина вже знизила, частина припускає знизити до кінця року", - сказав він. Крім цього, оператори взяли на себе зобов'язання із обов'язкового інформування абонентів про рівень тарифікації роумінгу і про факт зняття коштів з рахунку.
Під час розгляду справи, що проходило разом з антимонопольним регулятором Казахстану, ФАС прийшла до висновку, що деякі дії, пов'язані з ціноутворенням на роумінг, залежить не тільки від російських і казахстанських операторів, але й від операторів інших країн. У зв'язку із цим ФАС звернеться до регуляторів цих країн.
ФАС вважає, що "велика трійка" не понесе значний матеріальний збиток під час зниження цін на роумінг. "За масою прибутку ці оператори не втратять, але зросте трафік, і баланс інтересів може бути досягнуть на іншому ціновому рівні", - відзначив заступник голови ФАС. "Треба був деякий регуляторний вплив, щоб ми зійшлися в цій крапці", - помітив він.
Відповідаючи на запитання про те, чи не виявляться регіональні оператори, що не володіють масштабними мережами, у невигідній ситуації у зв'язку зі зниженням тарифів "великої трійки", Голомолзфн відзначив, що ціни регіональних операторів найчастіше відпочатку були нижчими цін великих операторів.
Говорячи про те, чи буде "велика трійка" оскаржувати рішення комісії ФАС, Голомолзін сказав: "Не впевнений, що рішення буде оскаржуватися".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас