Генпрокуратура ініціює сувору відповідальності за відхилення від сплати внесків до ПФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура ініціює сувору відповідальності за відхилення від сплати внесків до ПФ

Казна та Політика
597
Генеральна прокуратура України має намір ініціювати сувору відповідальності за відхилення від сплати внесків до Пенсійнлго фонду.
"Генеральна прокуратура пропонує ініціювати перед президентом встановлення більше суворого покарання за несплату внесків до Пенсійного фонд"у, - сказав на розширеній колегії з питань дотримання законодавства в сфері виплати зарплат і наповнення Пенсійного фонду заступник генерального прокурора Віктор Занфіров.
Він відзначив, що прокурорські перевірки засвідчили: у більшості випадків невиплата пенсійних внесків і зарплат спостерігається на економічно активних підприємствах, але не через складне матеріальне становище, а через ігнорування законодавства.
Крім того, перевірки контролюючими органами проводяться недостатньо ефективно, заявляє Занфіров. Так, за його словами, спостерігається недостатній рівень співпраці податківців з органами прокуратури. Наприклад, у прокуратуру надають в основному не матеріали про встановлені порушення, а інформацію.
Заступник генпрокурора привів приклади: протягом цього року органи прокуратури відкрили 123 кримінальні справи за порушення в сфері сплати внесків до Пенсійного фонду, за протиправні дії до відповідальності притягнуто 1900 посадових осіб, в інтересах держави стягнули 422 млн грн.
Занфіров також проінформував, що заборгованість у Пенсійний фонд цього року вдалося зменшити з понад 3,5 млрд грн на початку поточного року до 2,2 млрд грн.
Генеральний прокурор Олександр Медведько відзначив, що за останні 5 років органи прокуратури відкрили 11 тис. кримінальних справ за порушення процедури оплати праці, при цьому лише цього року таких справ - 2 тис. Однак, за його словами, істотних зрушень щодо наповнення Пенсійного фонду поки немає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас