Золото може подешевшати на наступному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подешевшати на наступному тижні

Банківські метали
499
Золото, яке вже п'ять тижнів поспіль фіксує рекорди, на майбутньому тижні може подешевшати, оскільки багато інвесторів фіксуватимуть прибуток, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg.
Десять з 19, або 53% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в дослідженні агентства, чекають зниження вартості дорогоцінного металу наступного тижня. При цьому сім респондентів прогнозують підвищення цін, а ще двоє зайняли нейтральну позицію.
Золото дорожчає впродовж п'яти останніх тижнів на очікуваннях, що Федеральна резервна система (ФРС) дасть старт черговому раунду кількісного стимулювання економіки, що призведе до подальшого ослаблення долара. Ціни на золото зазвичай змінюються назад відносно курсу американської нацвалюти, оскільки сировина і дорогоцінні метали зазвичай служать засобом хеджування ризиків інфляції.
"Ціни на золото залишаються в режимі консолідації, і мабуть, що наступного тижня відступлять до чергової лінії підтримки на рівні $1300 за унцію, - зазначає аналітик LGT Capital Байрам Дінсер. - Напередодні чергового засідання ФРС 3 листопада гравці на ринку можуть почати продавати золото, аби зафіксувати прибуток".
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні, проте їх прогноз, мабуть, не виправдався. Ціна золота з постачанням в грудні з понеділка по четвер на нью-йоркському майданчику Comex знизилася на 2,2% - до $1342,4 за унцію, 14 жовтня вона досягала рекордних $1388,1 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас