Німеччина відхилила вимогу США про обмеження обсягу експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина відхилила вимогу США про обмеження обсягу експорту

285
Німеччина відхилила вимогу США, адресовану країнам з високим обсягом експорту, ввести податкові пільги з метою стимулювання внутрішнього попиту, повідомляє агентство dpa. Міністр економіки ФРН Райнер Брюдерле назвав це неприйнятним методом для вирівнювання диспропорцій у світовій торгівлі, додавши, що у Німеччині і так вже "хороша внутрішня кон'юнктура". Він також підкреслив, що високе позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу ФРН пояснюється високою конкурентоздатністю німецької економіки.
Газета Handelsblatt нагадує, що міністр економіки США Тімоті Гайтнер виступив зі своїм закликом напередодні зустрічі міністрів фінансів країн "Великої двадцятки", що відкрилася 22 жовтня в південнокорейському місті Кенджу. Він запропонував зобов'язати країни з високим обсягом експорту - такі, як Німеччина, Китай і Японія - знижувати податки з метою стимулювання внутрішнього попиту, а країни із хронічно високим торговельним дефіцитом, такі, як США, - вводити заходи з економії і стимулювання експорту.
Деякі країни, зокрема Канада, підтримують ініціативу Тімоті Гайтнера. Проте інтернет-видання журналу Spiegel вважає, що у американського міністра мало шансів на успіх. Воно нагадує, що Гайнер не вперше намагається тиснути на партнерів напередодні конференцій країн "Двадцятки". Востаннє він це робив минулого літа, але - безуспішно. Не удасться Гайтнеру добитися свого і під час конференції в Кенджу, вважає Spiegel Online.
Основні теми зустрічі в Кенджу, яка продовжиться два дні, - підготовка до саміту "двадцятки" в Сеулі через три тижні, вирівнювання диспропорцій в глобальній торгівлі і нове розташування сил в рамках Міжнародного валютного фонду (МВФ). Ще одна тема - валютний конфлікт між західними країнами і Китаєм, який піддається критиці за те, що він штучно занижує курс юаня з метою здешевлення свого експорту.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас