Найбільші кримінальні справи проти банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші кримінальні справи проти банкірів

Казна та Політика
822
"Инвестгазета" склала список найгучніших кримінальних справ проти українських банкірів
Сергей Щербина, тимчасовий адміністратор "Родовід Банку"
Навесні 2010-го СБУ заявила про затримання тимчасового адміністратора рекапіталізованого державою Родовід Банку Сергія Щербини, якого підозрювали у пособництві розтраті 340 млн. грн. бюджетних коштів. Пізніше Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за частиною 3 ст. 28, частини 5 ст. 191 КК відносно групи осіб, які витратили кошти Родовід Банку. В рамках розслідування і був затриманий тимчасовий адміністратор банку. На сьогоднішній день слідство ще не завершене.
ігорь Гіленко, голова правління 'Надра' Банку
В жовтні 2009 року Генеральна прокуратура оголосила колишнього голову правління Надра Банку Ігоря Гіленка в державний розшук.
Зі слів генпрокурора Олександра Медведька, було заведено три кримінальних справи. Першу було порушено за фактом привласнення "посадовими особами одного з приватних підприємств" кредитних коштів на суму 173 млн. грн.
Друга справа - за аналогічним фактом, при цьому сума, що фігурує в справі, складала 211 млн. грн. Під час розслідування даох справ було порушено і третю кримінальну справу за ч. 5 ст. 191.
Василь Гаврилишин, Голова наглядової ради Західінкомбанка
23 квітня 2009-го Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для голови наглядової ради Західінкомбанка, що входить до групи невеликих фінустанов, Василя Гаврилишина, утримання під вартою. Генпрокуратура інкримінувала йому "шахрайство, здійснене в особливо великих розмірах і зловживання службовим становищем".
В справі фігурувала сума - $2,5 млн. В даний час слідство ще не завершене. Це був перший випадок затримання власника проблемного банку в Україні.
Олександр Жовтіс, голова наглядової ради Фінростбанка
26 березня 2010 року Шевченківський районний суд Києва постановив узяти під варту голову наглядової ради Фінростбанка Олександра Жовтіса. Справа проти нього була порушена за ч. 4 ст. 190 КК. Банк, у свою чергу, спробував дистанціюватися від цього випадку.
"Арешт не має відношення до діяльності банку, оскільки в Олександра Жовтіса немає кредитових або інших зобов'язань у Фінростбанку, а його підприємства у нас вже не обслуговуються. Якщо причина для підозри його в незаконних діях існує насправді, на роботі і перспективах розвитку банку у фінансовому секторі України це не позначиться", - говорилося в інформації банку.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас