Українська опозиція звинувачує уряд у збільшенні тіньового сектора економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська опозиція звинувачує уряд у збільшенні тіньового сектора економіки

Казна та Політика
289
Міністр фінансів опозиційного уряду, народний депутат України (фракція БЮТ) Андрій Сенченко заявляє про те, що уряд розширює тіньовий сектор економіки, повідомляє офіційний сайт БЮТ.
За його словами, за дев'ять місяців поточного року до бюджету ненадійшло 4,9 млрд грн. від запланованого податкового збору, а за підсумками року недонадходження до держбюджету може скласти від 10 до 20 млрд грн. Недонадходження від митних зборів склали 4 млрд грн., основною причиною чого, на думку депутата, є ввезення товарів до України контрабандним шляхом. "Це свідчить про податковий терор з боку уряду Азарова (прем'єр-міністр України Микола Азаров), який збільшив тіньовий сектор", - сказав Сенченко.
При цьому опозиційний міністр висловив думку, що реальну картину відносно виконання бюджету урядом Азарова скласти важко, оскільки чиновники приховують справжню інформацію.
В теперішній час, за словами Сенченка, уряд економить на фінансуванні підприємств житлово-комунального господарства, зокрема, на підготовці до зими - план з інвестування у ЖКГ недовиконаний на 38,6%. Культура і спорт недофінансовані на 20,3%, охорона здоров'я - на 11,5%, освіта - на 9,4%. "При зростанні цін і інфляції уряд не вживає жодних заходів з індексації пенсій, зарплат та інших соціальних виплат", - зазначив він.
Сенченко також заявив, що показником роботи уряду також є рівень іноземних інвестицій, який складає 29% від торішнього показника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас