Табачник зобов'язав вузи затвердити перелік платних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник зобов'язав вузи затвердити перелік платних послуг

245
Міністерство освіти і науки України зобов'язало установи сфери освіти затвердити перелік платних послуг із вказівкою часу, місця, вартості, способу і порядку надання кожної послуги.
"Керівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих учбових закладів, закладів післядипломної освіти і підвищення кваліфікації, навчально-методичних та інших установ і закладів системи освіти, які підпорядковані Міністерству освіти і науки, затвердити перелік платних освітніх та інших послуг, які надаються учбовим закладом або установою освіти, із вказівкою часу, місця, способу і порядку надання кожної послуги, їх вартості і осіб, відповідальних за їх надання", - говориться у наказі Міносвіти, розміщеному на сайті відомства в четвер.
В наказі наголошується, що платними є ті освітні та інші послуги, які надаються зверху обсягів, встановлених учбовими планами, і поза діяльністю, яка фінансується за рахунок державного і місцевого бюджетів.
За наказом, платні послуги надаються за умови відповідності матеріально-технічної бази учбових закладів.
Грошові надходження за надання платних послуг, які не передбачені переліком груп власних надходжень бюджетних установ, зараховуються до спеціального фонду держбюджету.
Як повідомлялося, в серпні поточного року уряд ввів низку платних послуг у вузах, проте в жовтні деякі з них були скасовані. Зокрема, скасована плата за проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, проведення лабораторних занять для студентів і курсантів при пропуску без поважних причин, здійснення учбовим закладом підсумкового контролю при переведенні студента, курсанта з одного вузу до іншого в разі наявності відмінностей в учбових планах.
Крім того, студентам не доведеться платити за надання в користування документів з читацьких залів і відділів зберігання фондів понад встановлених учбовими закладами термінів, зокрема, в неробочий час, за вилучення і реалізацію частини бібліотечного фонду, яка не використовується, дублетних документів, надання в користування документів під заставу і на компенсаційній основі. Плату також не вимагатимуть за видачу архівних довідок, виписок з учбових планів, адміністративних довідок для осіб, які їдуть за кордон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас