У Запорізькій області закрито центр , який "відмив" 25 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькій області закрито центр , який "відмив" 25 млн грн

515
Співробітниками ДПАУ у Запорізькій області, спільно з СБУ виявлений центр "конвертації", через рахунки якого було незаконно проконвертовано 25 млн гривень.
Як повідомляє прес-служба ДПАУ, на центр конвертації співробітники спецслужб вийшли, розслідуючи кримінальну справу за фактом розтрати зерна, яке належить Аграрному фонду Міністерства аграрної політики України, посадовими особами одного з державних підприємств.
"Під час реалізації оперативних матеріалів і проведення слідчих дій в рамках кримінальної справи затримано три людини, причетних до конвертації коштів і задіяних у схемі ухилення від сплати податків шляхом проведення безтоварних операцій при закупівлі сільськогосподарської продукції. У злочинній схемі використовувалися 9 суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності", - повідомили в прес-службі.
З метою відшкодування завданих державі збитків зупинена витратні операції і заблоковані кошти на розрахунковому рахунку одного з фіктивних підприємств, у розмірі 45 тис. гривень. Також, проведеними заходами вилучені готівкові кошти на суму 165 тис. грн., які були призначені для подальшої передачі клієнтам протиправної схеми.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас