АМКУ: Об'єктивних причин для підвищення цін на ліки немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Об'єктивних причин для підвищення цін на ліки немає

188
Антимонопольний комітет України зобов'язав 16 основних оптових постачальників ліків утриматися від дій, які можуть призвести до економічно необґрунтованого підвищення цін на медикаменти або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної і медичної продукції. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Зокрема, Комітет вимагає від оптовиків лікарських засобів забезпечувати цінову стабільність на ринку, особливо в періоди поширення і загострення сезонних інфекційних захворювань у населення.
Як встановив Комітет, на сьогоднішній день об'єктивні причини підвищення цін на ліки відсутні, за винятком обґрунтованого збільшення вартості продукції виробником.
"На порозі масового поширення інфекційних захворювань, зокрема грипу, обов'язком учасників фармацевтичного ринку є забезпечення споживачів ліками за справедливими цінами і уникнення будь-яких ситуацій, пов'язаних з їх дефіцитом. Тому розраховуємо на адекватну реакцію компаній і триматимемо цей соціально важливий ринок в зоні постійного контролю", - зазначив в.о. глави АМКУ Юрій Кравченко.
Нагадаємо, початок епідемії грипу в Україні, за прогнозом директора Інституту епідеміології і інфекційних хвороб НАМН України Віктора Марієвського, очікується в період з кінця листопада до початку грудня поточного року.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас