На Банковій переконані, що візит Чавеса не зашкодить відносинам України і США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Банковій переконані, що візит Чавеса не зашкодить відносинам України і США

192
Візит президента Венесуели Уго Чавеса в Україну не повинен позначитись на відносинах Києва і Вашингтона, заявив заступник глави президентської адміністрації Андрій Гончарук.
"Розвиток взаємовигідних відносин Києва із Каракасом і стратегічне партнерство з Вашингтоном - це питання, які жодним чином не заважають одне одному", - упевнений Гончарук.
При цьому він підкреслив, що держави, які критикують політику керівника Венесуели, не відмовляється від зовнішньоекономічної співпраці з цією країною.
"Певні політичні нюанси не заважають ні США, ні ЄС повною мірою використовувати можливості співпраці із Венесуелою для забезпечення власних зовнішньоекономічних інтересів. Держави, що займають найбільш критичну позицію відносно політики венесуельського керівництва, одночасно є і найбільшими торговельними партнерами цієї країни, - констатував Гончарук. - Я не бачу жодних підстав говорити про те, що візит до України Уго Чавеса може негативно позначитись на наших взаєминах із Сполученими Штатами".
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович, коментуючи підсумки візиту Чавеса, заявив, що Україна добуватиме нафту і газ на території Венесуели.
При цьому президент Венесуели Уго Чавес високо оцінює перспективи розвитку співпраці з Україною в авіаційній промисловості.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас