Європарламент підтримав маркування іноземних товарів за допомогою напису "Made in..." — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент підтримав маркування іноземних товарів за допомогою напису "Made in..."

391
Європейський парламент підтримав маркування іноземних товарів за допомогою напису "Made in...". Відповідне рішення було схвалене сьогодні на засіданні Європарламенту у Страсбурзі. За проект доповіді Крістіани Мускардіні (група народних партій, Італія) проголосували 525 депутатів, проти - 49, утрималися - 44.
Депутати вважають, що більшість продуктів, призначених для кінцевого споживача, повинні маркуватись країною виробництва.
Виключенням будуть морепродукти, продукти харчування, а також продукція, вироблена в країнах-членах ЄС, Туреччині, Норвегії, Ісландії і Ліхтенштейні. Перелік товарів, що підлягають маркуванню, включає, зокрема, вироби зі скла, текстильні продукти, фармацевтичні товари, інструменти, фурнітуру. При цьому перелік може розширюватися Єврокомісією за узгодженням з Європарламентом і Радою ЄС.
Депутати вважають, що маркування "Made in..." повинна здійснюватись на мові, зрозумілій жителям країни-члена, в якій продаються товари, або може бути надруковано англійською.
Члени Європарламенту також вважають за необхідне розробку Єврокомісією мінімальних стандартів штрафних санкцій за недотримання правил маркування за країною походження.
Передбачається, що термін дії Директиви становитиме 5 років. Але за рік до завершення її дії Європарламент і Рада ЄС повинні визначитися, чи треба продовжувати дію документа.
Передбачається, що законодавчий акт після його прийняття повинен набути чинності в країнах-членах максимум через рік.
Найближчим часом Директива має бути розглянута Радою ЄС для остаточного затвердження.
Парламент планує визначитися з приводу проекту нормативного акту до кінця цього року.
Як повідомлялося, 30 вересня проект доповіді був підтриманий Комітетом з питань міжнародної торгівлі Європарламенту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас