Грузія приєдналася до Всесвітньої групі торгівлі вином — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія приєдналася до Всесвітньої групі торгівлі вином

125
Заступник міністра сільського господарства Грузії Малхаз Акішбая підписав у м. Мендоса (Аргентина) угоду, що дозволило Грузії вступити до Світової групу торгівлі вином.
"Хочу привітати всіх грузинських виноробів зі вступом в цю групу. Мова йде не тільки про пільгові умови торгівлі з іншими країнами, але і про те значення, яке має членство в організації з точки зору залучення нових інвестицій", - заявив сьогодні міністр сільського господарства Грузії Бакур Квезерелі.
За повідомленням прес-служби Міністерства сільського господарства, наступним після Грузії членом Всесвітньої групи торгівлі вином стане Китай, де стабільно зростає споживання вина.
Всесвітня група торгівлі вином була створена в 1994 р. Членами організації є США, Канада, Аргентина, Чилі, Австралія і Нова Зеландія і тепер Грузія. Головним завданням Всесвітньої групи торгівлі вином є створення полегшених умов торгівлі цим продуктом між країнами, що входять в групу. Угода передбачає можливість безперешкодного і без додаткових бар'єрів вивезення своєї продукції на два пріоритетних і перспективних ринку - у США і Канаду.
Нагадаємо, в 2005 р. РФ наклала ембарго на ввезення грузинського вина і мінеральних вод на російський ринок. При цьому державний бюджет Грузії позбувся однієї з найважливіших статей доходу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас