Партіям дозволять виключати зі своїх списків потенційних "тушок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партіям дозволять виключати зі своїх списків потенційних "тушок"

302
Верховна Рада має намір надати партії (блоку) право приймати рішення про виключення кандидата в депутати парламенту, який за підсумками виборів не вважається обраним, зі свого виборчого списку.
За відповідний законопроект №7232 у першому читанні проголосували 238 депутатів за мінімально необхідних 226.
Проектом закону пропонується надавати партії право приймати таке рішення у будь-який час після дня виборів до реєстрації невибраного кандидата депутатом Ради.
Згідно із законопроектом, рішення про виключення повинне прийматися відповідно до статуту партії на її з'їзді (зборах, конференції) або на міжпартійному з'їзді (зборах, конференції) партій, що входили в блок в день виборів.
Вилучення із протоколу з'їзду (зборів, конференції) і рішення, підписане керівником партії і скріплене друком партії, не пізніше ніж на п'ятий день з дня прийняття повинно передаватися Центральній виборчий комісії, яка не пізніше ніж на п'ятий день приймає рішення про виключення кандидата в депутати з виборчого списку партії (блоку).
Відповідне доповнення пропонується внести до закону "Про вибори народних депутатів України".
За вищезгаданим законом, результатом виборів депутатів Ради є визначення в порядку черговості у виборчих списках партій (блоків) осіб, обраних депутатами від партій (блоків), згідно з кількістю депутатських мандатів, отриманих виборчими списками партій (блоків).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас