Новим мером Москви став Сергій Собянін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим мером Москви став Сергій Собянін

673
Сергій Собянін затверджений на посаді мера Москви. Таємне голосування з його кандидатури відбулось на засіданні Московської міської думи 21 жовтня. За Собяніна проголосували 32 депутати, проти висловилися двоє. Один депутат не з'явився на засідання. Всього в засіданні брали участь 34 людини.
Присяга нового мера відбудеться того ж дня, що і голосування у Міськдумі. Урочистий захід планується провести о 18:00.
Необхідність обрання нового градоначальника Москви з'явилася після того, як Юрій Лужков, який керував виконавчою владою столиці 18 років, був відправлений у відставку у зв'язку з втратою довіри президента. Відповідний указ Дмитра Медведєва був оприлюднений 28 вересня.
9 жовтня партія "Єдина Росія" представила президентові чотири кандидатури на посаду мера Москви. Окрім Собяніна, до списку єдиноросів потрапили керівник Мінтрансу Ігор Левітін, губернатор Ніжегородськой області (а у минулому - віце-мер Москви і соратник Лужкова) Валерій Шанцев, а також виконуюча обов'язки віце-мера Москви Людмила Швецова.
15 жовтня президент Медведєв оголосив, що зупинив свій вибір на віце-прем'єрові, главі апарату уряду РФ Сергії Собяніні. Незабаром після цього фракція "Єдиної Росії", що займає в Мосміськдумі 32 з 35 місць, пообіцяла підтримати вибір Дмитра Медведєва і обрати Собяніна столичним мером.
Сергій Собянін, чий шлях до органів влади почався в місті Когалим округу Ханти-Мансійська, в різні роки займав відповідальні державні посади. У 2001-2005 роках він був губернатором Тюменської області, а потім очолив адміністрацію президента РФ Володимира Путіна, в якій пропрацював до 2008 року. З обранням Дмитра Медведєва главою держави Собянін був призначений віце-прем'єром і керівником апарату уряду Володимира Путіна. На цій посаді Собянін працював до сьогодні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас