Посольство України в Чехії: Данилишин до нас не приходив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посольство України в Чехії: Данилишин до нас не приходив

Кримінал
233
Посольство України в Чехії заперечує, що Богдан Данилишин відвідував його на цьому тижні. Про це заявив прес-аташе посольства Андрій Моторний в коментарі Радіо Свобода".
"У мене немає інформації про відвідини Данилишиним посольства. У робочому графіку зустрічей в посольстві або консульському відділі посольства ні його прізвища, ні прізвищ осіб, які його офіційно представляли, немає", - заявив він.
Також він додав, що йому нічого не відомо про факт затримання поліцією Чехії Данилишина поблизу Посольства України на цьому тижні.
Раніше адвокат екс-міністра, затриманого в Празі в понеділок, Степан Український, заявив, що його підзахисний добровільно погодився на зустріч із представниками української прокуратури в приміщенні українського посольства в Чехії, яка відбулася в понеділок.
За словами адвоката, українські слідчі примусово вивели Данилишина із посольства і відразу за воротами передали його представникам кримінальної поліції Чехії.
Він додав, що Данилишин ще не вирішив, чи просити в Чехії політичного притулку, і запевнив, що колишній міністр, якого в Україні звинувачують в нанесенні збитку державі на суму майже 14 мільйонів гривень, не порушував закону.
Данилишин зараз знаходиться під вартою у Празі, чекаючи вирішення чеського суду про його екстрадицію до України.
Його затримали в Чехії увечері в понеділок, 18 жовтня, на підставі міжнародного ордера на арешт, виданого Україною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас