Німецький експерт: Україна відлякує інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький експерт: Україна відлякує інвесторів

Казна та Політика
229
Україна відлякує серйозних інвесторів. Про це пише керівник представництва Фонду Конрада Аденауєра в Україні Ніко Ланге в статті "Недемократична політика коштує українським громадянам багато грошей", опублікованій LB.ua.
"Резолюції і заяви Ради Європи, Європейської народної партії, ЄС, послів, НВО та експертів - це не просто політичні сигнали на адресу України. На них звертають увагу західні підприємці та інвестори. Тому до позиції партнерів України в ЄС і США з приводу демократії і принципів правової держави все ж слід поставитись дуже серйозно. Йдеться - не лише про імідж. Мова про дуже великі гроші", - зазначає Ланге у статті.
"Недостатня незалежність судів, обмеження свободи преси, корупція і перешкода вільній конкуренції відлякують серйозних інвесторів", - підкреслює експерт.
"Читаючи резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи або інші заяви, потенційний інвестор розуміє, що в разі конфлікту йому не допоможуть і мас-медіа. Описані в них обмеження свободи слова і адміністративний тиск на власників засобів масової інформації (ЗМІ) практично не допускають висвітлення правди або об'єктивного викладу справи.
Навпаки - мас-медіа дозволяють використовувати себе як інструмент проти підприємців, при цьому останні не мають шансу захищатися. Саме такі країни як Росія або Венесуела, про яку недавно заговорили в Україні, показують багатьом інвесторам поганий приклад того, як іноземних інвесторів, які потрапили у немилість керівництва, атакують за допомогою ЗМІ, а інколи і втрачають своє майно", - підкреслює Ланге.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас