Греф не виключає, що ЦБ РФ може підвищити ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф не виключає, що ЦБ РФ може підвищити ставки

Казна та Політика
161
ЦБ РФ може підвищити ставки, якщо монетарні чинники і далі впливатимуть на інфляцію, вважає президент, голова правління Сбербанка Герман Греф.
"В останні місяці ми бачимо початок руху монетарної складової інфляції. Якщо так триватиме надалі, то, швидше за все, Банк Росії може дещо вгору посунути ставки, і надалі цілком можливе прийняття кроків зі стерилізації грошей", - сказав Греф на конференції "Російський грошовий ринок".
На його думку, курс рубля буде стабільним, оскільки зберігається проціфит торговельного балансу, у тому числі за рахунок зростання цін на нафту і метали, а при поліпшенні інвестиційного клімату рубель може навіть зміцнитися.
"Ми не бачимо жодних підстав найближчими місяцями для того, щоб щось змінилося в цій частині. Наші очікування з рубля - 30,30-30,50 (за долар), навряд чи вони будуть далекі від того, що буде", - сказав Греф.
Він також зазначив, що дно відсоткових ставок вже настало і подальшого зниження в цьому циклі вже не буде, тому саме час банкам починати фінансування довгострокових проектів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас