Гайтнер: США не прагнуть до девальвації долара, світовій економіці потрібен новий баланс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: США не прагнуть до девальвації долара, світовій економіці потрібен новий баланс

Валюта
625
Курси долара, євро та єни знаходяться в даний час у зразковому балансі, і Вашингтон не проводить свідому політику девальвації національної валюти, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер в інтерв'ю The Wall Street Journal.
Ринок розцінив ці слова як свідоцтво того, що США не бачать підстав для подальшого ослаблення долара; курс долара на світовому ринку виріс під час торгів у четвер.
Гайтнер висловився за те, аби усередині країн "двадцятки" були погоджені загальні норми валютної політики.
"На даний момент немає встановлених понять того, що справедливо", - зазначив він.
Крім того, глава американського Мінфіну планує використати зустріч міністрів фінансів і глав ЦБ G20, яка починається в четвер, аби переконати своїх колег посилити заходи зі створення нового балансу у світовій економіці з меншою залежністю від американських споживачів.
"Весь світ хоче, аби ми збільшили заощадження, і це означає зниження американського попиту для решти світу. Попит забезпечуватиметься з інших джерел", - сказав він.
Курс американської валюти до євро і єни зростає в четвер на коментарях Гайтнера. Долар торгується до єни на рівні 81,11 єни в порівнянні з 81,09 єн напередодні, під час торгів курс зростав до 81,83 єни за долар.
Вартість американської валюти до євро складає $1,3938 у порівнянні із $1,3964 на закриття ринку в середу.
США наполягають на введенні "двадцяткою" чисельних показників, які дозволять говорити про стійкість активного або пасивного сальдо зовнішньоторговельного балансу окремих країн і, таким чином, стануть мірилом прогресу із забезпечення збалансованого світового зростання.
Засідання міністрів фінансів і глав центробанків країн G20 пройде 21-23 жовтня в південнокорейському місті Кенджу. За ним послідує листопадова зустріч глав держав в Сеулі.
Американські представники не чекають істотного прориву від комюніке за підсумками зустрічі на цьому тижні.
Гайтнер розділив світові валюти на три групи, повідомляє WSJ. До першої групи він відніс валюти, які "недооцінені, як це ні вимірювати", і перш за все китайський юань. На думку Гайтнера, якщо темпи зміцнення юаня, що спостерігаються з вересня, збережуться, це допоможе компенсувати недооціненість.
До другої групи входять "країни з економікою, що розвивається, з гнучкими валютними курсами, які проводять інтервенції на валютному ринку або вводять податки для зменшення ризиків інфляційного тиску", сказав Гайтнер. США не заперечують проти такої політики, додав він. У цій групі, наприклад, знаходиться Бразилія.
Третя група включає "основні валюти, які зараз знаходяться у зразковому балансі", тобто долар, євро, єну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас