Зростання економіки США триває, але повільно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки США триває, але повільно

Казна та Політика
152
Зростання американської економіки продовжується, але повільнішими темпами, свідчать факти чергового огляду економіки США, який готується банками Федеральної резервної системи.
Економічна активність у країні "продовжувала зростати, хоча і повільнішими темпами", констатується в огляді, який за кольором обкладинки називається Beige Book ("Бежева книга").
Найкраща ситуація на промислових підприємствах, де зафіксовано подальше зростання активності: зростають як виробництво, так і обсяг замовлень.
Споживачі обережні і витрачають лише трохи більше грошей. Компанії також поки сумніваються у стабільності пожвавлення і у зв'язку з цим створюють мало нових постійних робочих місць. "Багато компаній не хочуть наймати постійних працівників через слабкість економіки", - говориться в огляді.
Житловий ринок США залишається слабким, свідчать факти, що наводяться в огляді. Фіксується лише мінімальне зростання цін і зарплат.
Стан ринку кредитування характеризується в огляді як стабільний з деякими ознаками пожвавлення попиту.
В цілому тональність звіту і наведені в ньому факти ніяк не змінили очікувань ринку відносно наступних кроків Федерального резерву, який на засіданні 2-3 листопада, як вважається, зробить кроки із подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики, зокрема, знов почне купувати держоблігації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас