Європарламент запропонував встановити мінімальний дохід у всіх країнах ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент запропонував встановити мінімальний дохід у всіх країнах ЄС

Казна та Політика
442
Європейські депутати ухвалили резолюцію, що пропонує ввести в ЄС системи мінімального доходу для всіх країн Євросоюзу з метою боротьби з бідністю. Відповідна доповідь була підготовлена у зв'язку з оголошенням 2010-го роком боротьби із бідністю.
В бідності, за даними Європарламенту, живуть близько 85 млн людей, або 17% населення ЄС. Перші жертви бідності - діти і літні люди.
На думку європейських депутатів, введення систем мінімального доходу у всіх країнах ЄС, які забезпечуватимуться спеціальними заходами підтримки громадян з недостатнім доходом за рахунок фінансової допомоги і полегшення доступу до послуг, є одним з найбільш ефективних способів боротися з бідністю, гарантувати прийнятний рівень життя і сприяти соціальній інтеграції.
В резолюції пропонується встановити "адекватні мінімальні доходи" у розмірі 60% від середніх доходів відповідних держав-членів ЄС.
Євродепутати звертають особливу увагу на зростання кількості людей, які працюють, але живуть у бідності. Вони підкреслюють, що зарплати мають обов'язково бути вище за поріг бідності, і що тим працюючим громадянам, зарплата яких нижча за цю рису, необхідно виплачувати "необумовлену надбавку".
Прийнята резолюція закликає Європейську комісію розробити план Євросоюзу із реалізації цієї пропозиції. Альтернативна резолюція політичних груп соціалістів і демократів, об'єднаних лівих і "зелених", що вимагала розробки європейського рамкового закону про мінімальний дохід, не набрала необхідної більшості голосів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас