ЄЦБ слід продовжити політику надзвичайних заходів, вважають у МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ слід продовжити політику надзвичайних заходів, вважають у МВФ

Казна та Політика
226
Як вважають в Міжнародному валютному фонді, Європейському центральному банку слід продовжити свою політику надзвичайних заходів в разі уповільнення відновлення економіки регіону.
"ЄЦБ потрібно бути готовим до розширення горизонту зі своєї політики низької відсоткової ставки і відновлення надзвичайних монетарних заходів при припиненні відновлення", - зазначається у звіті МВФ з економічних перспектив Єврозони. Цей звіт вийшов після того, як глава ЄЦБ Тріше і глава Бундесбанку Аксель Вебер розійшлися в питанні завершення програми ЄЦБ із купівлі активів, яку було розпочато у травні цього року.
13 жовтня Вебер закликав до згортання цієї програми, з чим не погодився Тріше. МВФ оцінив готовність монетарної влади Великобританії до розгляду ширшої політики підтримки економіки у разі потреби. Британський міністр фінансів Джордж Осборн 9 жовтня заявив, що готовий дати "зелене світло" більшій програмі стимулювання (при запиті з боку Банку Англії), а глав Банку Англії Мервін Кінг заявив позавчора про те, що деякі індикатори інфляції є "надзвичайно стриманими", сигналізуючи про те, що Банк потенційно готовий до розширення програми покупок активів.
"Банк Англії, у свою чергу, належним чином дотримується експансіоністкої позиції і позначив свою готовність гнучко реагувати на ситуацію, що змінюється", - говориться у звіті МВФ. В цілому, для європейської економіки знижувальні ризики для зростання збільшуються на тлі глобального уповільнення і заходів урядів зі скорочення дефіциту бюджетів.
Очікується, що зростання ВВП Єврозони цього року складе 2,3% і 2,2% в 2011 році. Приріст загального (Єврозона і Великобританія) ВВП в 2010 році складе 1,7%. Швейцарська економіка покаже зростання на 2,9% і 1,7% в 2010 і 2011 роках відповідно.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас