Український ринок акцій у середу зкорегувався вгору після тривалого падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у середу зкорегувався вгору після тривалого падіння

Фондовий ринок
105
Український ринок акцій у середу скоректувався вгору після істотного зниження за останні торговельні сесії: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 1,48% - до 1817 пунктів, індекс ПФТС - на 0,41%, до 722,08 пунктів. Як повідомив глава департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадим Самар, в першій половині дня торги на українському ринку акцій проходили в "негативній зоні".
За його словами, розчаруванням для учасників ринку стало рішення Центробанку Китаю підвищити відсоткові ставки, що підсилило загальний песимізм, викликаний черговою хвилею поганої макростатистики.
Втім, зазначив В.Самар, в другій половині торговельної сесії індекс "Української біржі" пробив рівень закриття вівторка на підтримці позитивної зовнішньої кон'юнктури: європейські фондові індикатори демонстрували невелике зростання, торги на біржах США відкрилися в "зеленій зоні". При цьому приводом для позитиву стала фінансова звітність корпорації Boeing, Morgan Stanley і Wells Fargo, яка виявилася кращою за прогнози аналітиків.
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, на українському ринку в даний час немає внутрішніх ідей для руху, обумовлених новинами в країні або надходженням зовнішньої ліквідності. За його словами, спекулятивно налаштовані інвестори в середу намагалися підняти папери, що найбільш просіли, що призвело до зростання ринкової волатильності.
На УБ драйверами зростання стали акції "Західенерго" (2,46%) і "Центренерго" (2,57%), де продовжуються покупки на тлі спекуляцій довкола приватизації.
Крім того, подорожчали акції банків: Райффазен Банку Аваль - на 3,78%, Укрсоцбанку - на 1,84%, банку "Форум" - на 1,48%.
За словами В.Іванишина, акції вагонобудівних компаній відреагували на новину про можливу відміну Росією мита на імпорт вагонів. Акції Стаханівського вагонзаводу підвищилися на 1,6%, Крюківського - на 0,06%.
Разом з тим, впали акції "Галнафтогазу" (-2,95%), "Богдан Моторс" (-0,61%), Північного гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК-0,44%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-0,41%), Алчевського меткомбінату (-0,28%), Сумського НВО ім. Фрунзе (-0,27%), "Укртелекому" (-0,23%) і "Луганськтепловозу" (-0,06%).
На УБ обсяг торгів акціями склав 109,3 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів склав 400 млн грн., у тому числі акціями - 15 млн грн.
На думку В.Іванишина, в четвер український ринок акцій спробує закріпитися на досягнутих рівнях.
Як вважає В.Самар, випробуванням для "биків" стане чергова порція важливих макроданих, які останнім часом розчаровують інвесторів.
Так, ринок чекає публікації даних із роздрібних продажів у Великобританії, а також індексу упевненості споживачів в країнах єврозони.
Крім того, очікується традиційна публікації статистики із первинних звернень за виплатами з безробіття у США.
Квартальні звіти у США в четвер оприлюднять American Express Company, AT&T, Xerox Corporation.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас