Кінах: Кожне рішення митниці має бути економічно та нормативно вмотивованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Кожне рішення митниці має бути економічно та нормативно вмотивованим

Казна та Політика
121
Забезпечення партнерських відносин між підприємцями і органами митної служби, що передбачає забезпечення прийняття економічно і нормативно обґрунтованих рішень митними органами, а також удосконалення механізму визначення митної вартості товарів, передбачає спільна угода між Державною митною службою України і Українським союзом промисловців і підприємців (УСПП), підписана цими відомствами.
"Митна вартість товару впливає як на конкурентоздатність продукції, зростання цін, на внутрішньому ринку, так і на позиції вітчизняних експортерів. На зовнішній ринках дії митниці мають бути обґрунтованими, лежати виключно в законодавчій площині, відбуватися на основі постійного діалогу з реальним сектором економіки", - цитується в прес-релізі УСПП його глава Анатолій Кінах.
На його думку, Держмитслужба відіграє дуже серйозне значення в контексті створення умов розвитку української економіки.
"Ми повинні відпрацювати не лише напрями врегулювання спірних питань, але і забезпечити партнерські відносини між суб'єктами підприємницької діяльності і органами державної митної служби", - вважає А.Кінах.
Він підкреслив - Україна володіє потужним експортним потенціалом. Тому необхідно створити максимально сприятливі умови для вітчизняних експортерів. Вони не повинні втрачати перспективні ринки збуту, зарубіжних партнерів, нести безпрецедентні втрати через неправомірні дії митниці. Україна повинна позиціювати себе як державу, яка вміє сучасними методами захищати свій внутрішній ринок і експортувати якісну, з високою доданою вартістю продукцію.
А.Кінах також звернув увагу митників на необхідність формування в Україні прозорої митної системи, яка б давала можливість підвищити довіру інвесторів до нашої країни і забезпечила цивілізовані сучасні умови міжнародної торговельної співпраці.
В свою чергу, голова Держмитслужби Ігор Калетник, який також цитується в прес-релізі, відзначив, що митниця готова до тісної співпраці із представниками бізнесу і висловив переконання, що спільна робота з УСПП надасть додатковий захист вітчизняним товаровиробникам і підприємцям, а також дозволить, умовно кажучи, розширити кордони для збільшення експорту і валютної виручки українських підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас