Fitch підтвердило рейтинги ТНК-BP на рівні "BBB-", прогноз - "стабільний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинги ТНК-BP на рівні "BBB-", прогноз - "стабільний"

Енергетика
117
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті ТНК-bp на рівні "BBB-" зі "стабільним" прогнозом, повідомляється у прес-релізі агентства.
Пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії із зобов'язань в іноземній валюті підтверджений на рівні "BBB-", короткостроковий РДЕ в іноземній валюті - "F3".
Пріоритетний незабезпечений рейтинг "BBB-" ТНК-bp, який виступає як гарант, поширюється на емісії в рамках програми випуску гарантованих облігацій емітента TNK-BP Finance обсягом $8 млрд.
Рейтинги відображають думку Fitch про те, що заплановані ТНК-bp придбання кількох добувних активів BP plc на $1,8 млрд у Венесуелі і В'єтнамі не матимуть істотного впливу на фінансові показники або левередж компанії. Fitch чекає, що після завершення придбання активів компанія зможе підтримати забезпеченість відсоткових платежів грошовими коштами від операційної діяльності (FFO) на рівні вище 10, а відношення чистого скоректованого боргу до грошових коштів від операційної діяльності на рівні приблизно 1 в 2011 році. Збереження цих коефіцієнтів кредитоспроможності є важливим для підтримки рейтингів ТНК-bp в інвестиційній категорії, наголошується у повідомленні агентства.
За угодою з BP про придбання активів, ТНК-bp необхідно внести завдаток у розмірі $1 млрд до кінця жовтня 2010 року, а інші кошти ($800 млн) підлягають виплаті після завершення операції, якого ТНК-bp чекає в першій половині 2011 року.
Fitch зазначає, що TНK-BP має у своєму розпорядженні грошові кошти і доступні кредитні лінії від групи міжнародних банків в сукупності на суму до $4,5 млрд, що підтримує ліквідність і рейтинги компанії.
Fitch вважає, що вказані придбання є позитивними для структури бізнесу компанії, оскільки вони забезпечують TНK-BP міжнародну присутність у сегменті розвідки і видобутку, до якого компанія прагнула вже довгий час, і дають компанії платформу для потенційних нових підприємств за кордоном.
Ці придбання незначні за масштабами, проте забезпечать додаткові обсяги видобутку близько 40 тис. барелів нафтового еквіваленту на добу і доведені і вірогідні запаси приблизно в 260 млн барелів нафтового еквіваленту, виходячи із компенсаційної основи.
Fitch чекає, що рівень капвкладень TНK-BP для цих активів досягне $250-300 млн протягом наступних п'яти років і буде профінансований за рахунок грошових потоків, що генеруються згаданими активами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас