Мінфін РФ пропонує приватизувати "Аэрофлот" до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пропонує приватизувати "Аэрофлот" до 2013 року

Казна та Політика
108
Глава Міністерства фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив, що відомство пропонує в 2011-2013 роках приватизувати міноритарні пакети "Зарубежнефти", авіаперевізника "Аэрофлот" і аеропорту "Шереметьево".
"Ми розглядали в уряді список компаній, які увійдуть до програми приватизації. Мінфін запропонував додатковий список, куди увійшли "Зарубежнефть", "Аэрофлот" і "Шереметьево", - сказав він.
Напередодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що уряд розгляне програму приватизації держпакетів акцій на одному з найближчих засідань. За його словами, на торги будуть виставлені "вельми цікаві" активи.
15 жовтня Кудрін заявляв, що разом з "Аерофлотом" до програми приватизації на найближчі роки потрапить і телекомунікаційна компанія "Связьинвест". Проте пізніше він спростував цю заяву.
"Через три роки потрібно повернутися до питання з РЖД, АИЖК і "Связьинвеста". На найближчі три роки ми думаємо, що цього не повинно бути", - сказав він.
В середині вересня глава Мінфіну РФ повідомив, що уряд збирається за п'ять років приватизувати пакети найбільших компаній і банків на суму 50 млрд доларів.
В липні Міністерство фінансів Росії запропонувало уряду план приватизації на 30 млрд доларів з 10 найбільших компаній, включаючи "Роснефть", "Транснефть", Сбербанк і ВТБ. Передбачалося, що виручені гроші підуть на покриття дефіциту бюджету в 2011-2013 роках.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас