Google бачить "великий потенціал" на ринку Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google бачить "великий потенціал" на ринку Китаю

79
Китай залишається для Google Inc. дуже важливим ринком, і компанія бачить "величезний потенціал" для збільшення продажів у цій країні, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на віце-президента китайського підрозділу Google Джона Лю.
"Google є глобальною компанією, і має платформу, яка може допомогти китайському бізнесу в розвитку за межами країни, - заявив він. - В КНР багато малих і середніх за розміром компаній, і ми маємо величезний потенціал для надання їм допомоги".
Google збільшує зусилля із залучення нових рекламодавців в Китаї, і вважає ринок країни "унікальним", зазначив Д.Лю.
Як повідомлялося раніше, сайт Google.cn був закритий сім місяців тому з міркувань цензури. У березні компанія почала автоматично перенаправляти користувачів китайського ресурсу на гонконзький сайт Google.com.hk, де результати пошуку демонструються без цензурних фільтрів.
В липні цього року уряд Китаю відновив ліцензію Google на надання контенту в Інтернеті, після чого компанія припинила перенаправлення користувачів на гонконзький ресурс.
Китай є найбільшим інтернет-ринком у світі - кількість інтернет-користувачів у Китаї перевищила 384 млн за підсумками 2009 року.
Як прогнозує Д.Лю, кількість інтернет-користувачів у світі збільшиться в наступних 10 років до 5 млрд із 1,8 млрд в даний час.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас