Ігор Зварич пред'явив суду клопотання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ігор Зварич пред'явив суду клопотання

Кримінал
670
Оболонський районний суд Києва вчора почав розгляд по суті кримінальної справи щодо звинувачення в хабарництві колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду (ЛААС) Ігоря Зварича.
Справа за ч. 3 ст. 368 ("отримання хабара в особливо великому розмірі") Кримінального кодексу Генпрокуратура порушила 2 грудня 2008 року. 3 грудня 2008 року співробітники Генпрокуратури і СБУ обшукали службові приміщення ЛААС, квартири Зварича і інших суддів, вилучивши $1 млн і 2 млн грн. Прокуратурі знадобилося близько двох років, щоб завершити слідство і передати матеріали до суду.
Перед початком засідання Зварич заявив декілька клопотань. Спочатку він зажадав, щоб справа розглядалася не одним суддею, а колегіально - трьома суддями, після чого наполягав на відведенні голову суду і представника звинувачення, пояснюючи це тим, що вони "діятимуть упереджено" і не забезпечать всебічного і об'єктивного дослідження матеріалів справи. Колегія суддів не знайшла підстав для задоволення клопотань і відхилила їх.
Пізніше Зварич заявив ще низку клопотань, зокрема про перерву в процесі, аби він зміг ознайомитися з матеріалами справи, оскільки "раніше йому не надали такої можливості". Колишній суддя попросив викликати як свідків у справі генерального прокурора Олександра Медведька і його заступника Рената Кузьміна, щоб з'ясувати, на яких підставах вони розголошували через ЗМІ матеріали справи. Але і ці клопотання суд відхилив. "У процесі завершена стадія клопотань і суд перейшов до зачитування обвинувального висновку", - заявив учора увечері агентству "Українські новини" адвокат Ігоря Зварича Станіслав Цветинський. Наступне засідання суду відбудеться сьогодні.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас