РФ може стати членом СОТ протягом 12 місяців, заявляє помічник президента США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ може стати членом СОТ протягом 12 місяців, заявляє помічник президента США

Казна та Політика
115
Росія може стати членом СОТ протягом найближчих 12 місяців, заявив помічник президента США з економічних питань Лоренс Саммерс журналістам у середу в Москві.
"Ми вважаємо, що Росія може стати членом СОТ в перспективі 12 місяців", - сказав він. На його думку, всі переговорні питання можуть бути вирішені протягом найближчих декількох місяців.
Саммерс відзначив, що між РФ і США була виконано велику роботу в досягненні домовленостей в рамках приєднання до СОТ і тепер "важливо перекласти це на мову документів".
Він також відмітив, що РФ належить ще погодити низку запитань в рамках багатобічних переговорів, у тому числі питання щодо умов постачань м'яса до Росії.
Відповідаючи на запитання про Митний союз, Л.Саммерс відзначив, що "Митний союз не буде завадою на шляху приєднання РФ до СОТ". При цьому він відмітив, що під час зустрічі з першим віце-прем'єром Ігорем Шуваловим російський чиновник повідомив, що Росія самостійно приєднуватиметься до СОТ.
Торкаючись поправки Джексона-Веніка, помічник президента США відзначив, що ця поправка не обмежує торгівельні зв'язки між РФ і США. Він сказав, що конгрес США наступного року може розглянути питання про скасування цієї поправки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас